info@utkozesvedo.hu| +36-30-956-6636| Hétfő-péntek 8:00-16:00

Ütközésvédelem a repülőtereken

Ütközésvédelem a repülőtereken

Ütközésvédelem a repülőtereken

A repülőterek nagyon magas szinvonalon alkalmazzák az ütközés elleni védelem rendszereit, ugyanis nagyon sok minden fordulhat elő egy repülőtéren melyek drámai következményekkel járhatnak az utazókra vagy a munkavállalókra nézve.

Négy klasszikus hely, ahol a Boplan rugalmas ütközés elleni termékei garantálják a maximális biztonságot:

  • a kültéri aszfalt, ahol a kifutópályák találhatóak,
  • a poggyászkezelő részleg, ahol az összes poggyászt futószalagon keresztül továbbítják
  • a terminálok, ahol az utasok a kapuk felé sietnek ahonnan a gépük indul,
  • a parkolók, ahol az utazók az autóikat hagyják

Az első három hely szorosan kapcsolódik egymáshoz. Ha ezen helyek egyikén szabálytalanságok történnek, a többi helyen szintén megnő a balesetveszély. A legkisebb események is komoly zavart okozhatnak. Ezek azok a helyek, ahol Ön, mint cég vagy szervezet, nem akar kockázatot vállalni.

Ütközésvédelem a repülőtereken a balesetek megelőzése érdekében.

TB SUPER Double és TRIpple

A TB Super Double és Tripple valódi erőműnek számítanak a rugalmas ütközésvédelmi eszközök között. A TB Super Double két a TB Super Tripple három vízszintes gerendájá és az azokat összekötő oszlopok biztosítják a nehezebb járművekkel szemben történő ütközés védelmét. Ellentétben a robusztus felépítésről, a TB Super Double és Tripple könnyedén telepíthető, és modulárisan is könnyen felhasználható.

Ez azt jelenti, hogy ezt az ütközések elleni védelmet a repülőtér szinte minden zónájában felhasználhatja a biztonság maximalizálása érdekében. A repülőgépek mellett persze sok más egyéb jármű is van odakint az aszfalton. Klasszikus példa erre a poggyász kocsikat vontató jármű. Alkalmanként a targoncákat is különböző tevékenységekre, nemcsak áruk szállítására használják. Annak elkerülése érdekében, hogy az ilyen járművek kárt okozzanak a falakban, válaszfalakban vagy berendezésekben, telepítsen TB Super Double vagy a Tripple típusú rugalmas ütközésvédelmet a sebezhető pontokra.

Rengeteg poggyászkocsi található azokban a zónákban, ahol a poggyászkezelés zajlik. Az alkalmazottak rendkívül gyorsan, nagy nyomás alatt rakodnak be és ki. Ez egy virtuális recept a balesetekhez, amelyek könnyedén kárt okozhatnak a futószalagokban, szállítószalagban, az épületben vagy a berendezésekben. Azzal, hogy TB Super Double-t telepít olyan helyekre, ahol ezek a járművek közel jutnak a fent említett berendezésekhez, és netán kárt okoznak bennük, elkerülhetőek a hatalmas javítási költségek, de ami még fontosabb: megkímélheti az utasokat egy rémálomtól, mégpedig amikor a bőröndjeiket nem kapják meg a célállomáson!

A bejelentkezés az utasok számára nagy nyomással és stresszel jár, különösen a kiépített biztonsági pontokon történő ellenőrző intézkedések bevezetése óta. A parkolóban a kapkodás miatt kisebb balesetek következhetnek be. Az utazók számára semmi sem bosszantóbb annál, mint amikor az autóval okozott vagy elszenvedett károkat kell bejelenteniük a biztosítótársaságuk számára, mikor már amúgy is sietnének! Mindez a dráma elkerülhető a TB Super Double segítségével. Annak ellenére, hogy rendkívül erős szerkezetű, a berendezés nagy részben műanyagot tartalmaz, így nemcsak megóvja az infrastruktúrát, hanem nagy mértékben korlátozza az autók súlyos károsodásának esélyét is.

TB 400 Double AND PLUS

A TB 400 Double és a TB 400 Double Plusz a TB Super modellek kissé könnyebb változatai. Azokban a zónákban, ahol kisebb targoncákat használnak, elegendő ez az ütközés elleni védelem. A még könnyebb típusú járművekhez, például raklap-emelőkhöz(béka), a TB 400 Plus kiváló alternatíva. Például hatékonyan alkalmazható azoknál a termináloknál, ahol el szeretné kerülni az ütközést a drága mozgó járdákkal!

Védőoszlopok: vizuális és fizikai védelem

Időnként elegendő egy adott zónát csak védőoszlopokkal megjelölni. Ez magában foglalhatja a tisztán vizuális körülhatárolást, de ugyanúgy alkalmas pl. a falak vagy átjárók védelmére az ütközések ellen. Ennek egy speciális példája a védőoszlop telepítése a folyosók sarkainak a közelébe. Ez arra készteti a járműveket, hogy tartsák a távolságot a kanyarban és használják ki rendelkezésre álló teret. Azonban ha valaki hibát követett el vezetés közben, a oszlopok elnyelik az ütést megvédve ezzel a létesítményt.

A Boplan korábban nagy sikert ért el az intelligens védőoszlop bemutatásával. Ez nemcsak védelmet nyújt, hanem lehetővé teszi az ütközések nyomon követését is és segít figyelemmel kísérni a védőoszlopok állapotát. Ennek eredményeképpen jó képet kaphat arról, hogy mely zónák a legérzékenyebbek az ütközésekre.

Ez a típusú ütközésvédelmi technológia a repülőtér minden zónájában alkalmazható: a parkolótól egészen a kültéri aszfaltig. Mindenhol bizonyítani fogja hasznosságát.

Védett tornyok és oszlopok

Az olyan kiterjedt komplexumokban, mint a repülőterek, az oszlopok az infrastruktúra szerves részét képezik. Alapvető fontosságúak a szerkezet támogatásához, ezért magától értetődik, hogy megfelelő védelmet kell biztosítani számukra!

Minden épületnek megvannak a maga oszloptípusa: széles és kerek, téglalap alakú és keskenyebb. A Boplan megfelelő ütközésvédelmet nyújt minden oszlop típushoz. Például a KP Protector segítségével tökéletesen megvédhet bármilyen tartóoszlopot. Ezek nem csak rendkívüli ütésálló védelmet kínálnak, hanem gyönyörűek is. Nem csoda, hogy elnyerték az iF Design díját.

A pillérek gyakorlatilag a repülőterek minden fedett részében megtalálhatóak, de nyílt terekben is találkozhatunk velük, például a parkolóban. Ez a fajta ütközés elleni védelem különösen könnyen felszerelhető akár lámpaoszlopok körül is. Csakúgy, mint a többi ütközésvédő termékünk, a KP Protector kettős védelmet kínál. Egyrészt elnyelik az ütközési energiát, másrészt feltűnő sárga színük felhívja a járművezetők figyelmét, ezáltal megakadályozza az ütközést.

Szokatlan méretű oszlopok esetén a KP Universal lehet a megoldás. A moduláris kerítésszerű szerkezetnek köszönhetően az ütközés elleni védelem könnyedén telepíthető minden típusú oszlop vagy (jeladó) torony körül.

Vigyázz a sarkokra

Azok az átjárók, ahol raklapokat szállítanak vagy takarítógépek naponta közlekednek, a sarkoknál sérülékenyebbek lehetnek. A folyosó oldalán elhelyezett védőoszlopok mellett sarokvédőket is telepíthet.

A poggyász és rakodó területen az ütközések miatt megsérült sarkok gyakori problémák. A munkavállalók folyamatos nyomás alatt dolgoznak, ami az ilyen balesetek valószínűségét megnöveli.

Védjen egész falakat és válaszfalakat

A több méter hosszú falak és válaszfalak védelme az ütközésekkel szemben egy egyszerű beavatkozással orvosolható. Rugalmas kerékvetők telepítésével. Ilyen például a Hexa ami ütésálló anyagból áll, a becsapódások által keletkezett energiát közel a földhöz vezeti el. A falkárosodás elleni védelem mellett felhasználható fizikai határolóként az egymásra rakott áruk között, vagy kerékvezetőként is.

Kínálatunkban új versenyző a FLIP. Ez egy polimer alapanyagú ütközésvédő, melynek összekötő elemei lehetővé teszik a területek hatékony körülhatárolását.

Rugalmas ütközésvédelmi rendszereink a repülőterek szinte minden zónájában felhasználhatók, a poggyász feldolgozásától egészen a parkolókig.

A parkolóban kombinálhatja ezt a WS Kerék Stop- al. Ezzel a gumi akadállyal meggátolhatja, hogy a járművek átguruljanak egyik parkolóhelyről a másikba,neki gurulva más járműveknek vagy falnak.

Húzzon meg egy határvonalat és hozzon létre biztonsági zónákat

A talajjelölések szintén növelhetik a biztonságot abban az értelemben, hogy vizuális iránymutatók, amelyek felhívják az emberek figyelmét a különböző figyelmeztetési pontokra vagy az olyan részlegekre ahol magasabb a kockázati tényező. A talajjelölések csak fizikai védelemmel kombinálva biztosíthatnak teljesen biztonságos környezetet. Ezért ne hagyatkozzon kizárólag a talajjelölésekre, kivéve akkor ha azokat egyébként kockázatmentes zónában alkalmazzák. A Line Plan termékcsaládunkban különböző motívumokkal és színekkel rendelkező talajjelöléseket talál. Például a talajjelöléseket tökéletesen lehetne használni egy úgynevezett vonaltervként a terminálokban annak érdekében, hogy az utasokat a megfelelő kapuhoz vezessék, vagy egy olyan zónát jelöljenek ki, ahol az utasok várakozni tudnak kapunyitásig.

Miért ideális a műanyag ütközés elleni védelem a repülőterek számára?

A műanyag ütközés elleni védelem minden időjárási körülménynek ellenáll, és a nagyon hideg (pl.: hűtőhelységek) vagy nagyon meleg zónákban is alkalmazható. Így bármilyen típust beltéren és kültéren is telepíthet.

Sőt, a műanyagnak az az egyedülálló képessége és előnye, hogy az ütésnél meghajlik. De nem csak ezzel csökkenti egy ütközés következményeit. Hanem azzal is, hogy ütközés esetén az okozó járművet nem károsítja nagy mértékben, vagy egyáltalán nem is okoz kárt benne (az ütés erősségétől függően). Majd ütközés után a rendszer visszanyeri eredeti formáját, így azt még csak ki sem kell cserélni.

Ily módon biztosít egy biztonságos repülőteret, és extra biztonságérzetet nyújt az utazóknak!